Център за психофизиологични изследвания

Детектор на лъжата

Бизнес клиенти

Един от най-важните фактори за успешен бизнес е лоялността на служителите. Доверието в служителите осигурява най-високото ниво на ефективност на работния процес, по-голяма устойчивост и продуктивност на компанията.


Проявите на нелоялност и злоупотреби могат да се срещнат в много форми:

  • Кражби
  • Корупция
  • Измами
  • Изнасяне на служебна информация
  • Участие в престъпни схеми
  • Фалшифициране на документи
  • Проверяване за истинност на твърдения по адрес на служители за съпричастност към злоупотреби

Резултатите от полиграфското изследване не рядко служат за разплитане и разрешаване на сложни корупционни схеми или кражби в дадена фирма, а в зависимост от случая, ако той се разследва и от органите на реда, то полиграфското изследване може да послужи като важно допълнение, спомагайки разследването. Статистиката сочи, че служителите подложени на полиграфската процедура, в частност тези лица, които са участвали в злоупотреби, често стигат до самопризнания на базата на резултатите от изследването и въздействащия психологически ефект от този вид проверка.

Използването на полиграфското изследване при подбор на персонал и периодична проверка на настоящи служители.

detektor-na-lajata-biznes poligraf-biznes

Полиграфското изследване в редица държави е популярно средство и инструмент за подбор на персонал. На базата на социологически проучвания само в САЩ, всяка година минават през полиграфско изследване милиони служители и кандидати за работа. Компаниите, практикуващи този метод осъществяват висококачествен подбор на кандидат-служителите, като предварително установяват лица, предразположени към алкохолизъм, наркомания, психически разстройства, девиантно и асоциално поведение. В други случаи полиграфският метод спомага за отклоняване на кандидати за работа, които използват фалшиви документи, невярна информация за предишна месторабота и причини за уволнение, както и лица, които контактуват и имат отношения с криминалния контингент.

Полиграфското изследване е практика, която е все по-често срещана и предпочитана в световен мащаб, заради високата ефективност и финансовата достъпност на услугата, която значително повишава сигурността на работната среда, с което позволява на бизнеса да бъде самоуправляващ се, устояващ и проспериращ.

Какво предлагаме?

Публикации

Контакти

гр.Пловдив, кв.Кършияка
ул."Иван Рилски" N52
Тел. 0700 111 60; 088 60 60 266
e-mail: detector.na.lajata@gmail.com

Карта